Salamon
7 °C
13 °C

Fekete lobogó a bécsi Erste-fiókokon

2002.05.10. 18:37
Hatékonyabb rendőri segítséget kért a Group4 vezetője a banki biztonségi őröknek. Móron a cég egyik dolgozója is életét vesztette. A bank eddig három millió forintos segélyben részesítette az áldozatok hozzátartozóit.
A móri fegyveres rablás, valamint a pénzszállító autók elleni rendszeres támadások arra hívják fel a figyelmet, hogy a rendőrségnek hatékonyabban kellene közreműködnie a bűnmegelőzésben - vélekedett a Group4 Securitas Kft. ügyvezetője a móri tragédia kapcsán tartott pénteki sajtótájékoztatón. Kecskeméti Sándor elmondta: a pénzszállító cégek már többször kezdeményezték, legyen segítségükre a rendőrség a pénzszállítmányok őrzésében, azonban egy belügyminiszteri rendelet előírja, hogy a rendőrségnek tilos ilyen szolgáltatást végeznie.

Kisbenedek Péter, az Erste Bank vezérigazgatója közölte, hogy a bank saját halottjainak tekinti az áldozatokat, temetésükről intézkednek, és hozzátartozók megfelelő anyagi támogatást kapnak. Hozzátette: a bankot biztosító Generali-Providencia Rt. eddig összesen már 3 millió forinttal segítette a hozzátartozókat.

Az osztrák Erste Bank bécsi központjának épületén, a belvárosi Grabenen, valamint a bank kelet-európai leánybankjainak fiókjain pénteken fekete lobogót tűztek ki a csütörtöki móri bankrablás nyomán. A móri az Erste Bank 66 magyarországi fiókjának egyike. A bank Ausztriában 315, Csehországban 684, Szlovákiában 441, Magyarországon 66 és Horvátországban 34 fiókjában összesen 28222 alkalmazottat foglalkoztat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!