Hedvig
9 °C
24 °C

Öt gyereket gyújtottak fel egy autóban

2004.11.14. 17:10
Öt gyerek és egy felnőtt összeégett holttestét találták egy Brüsszel közeli kisvárosban. Egyelőre nem tudni, hogy az anya vagy az apa a gyilkos.
Tragédia történt vasárnap reggel Belgiumban: a Brüsszel közeli kisvárosban, Merchtemben teljesen kiégett egy gépkocsi, s benne hat holttestet (egy felnőttet és öt gyereket) találtak a tűzoltók.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy kongói férfi gyújtotta fel kocsiját, benne öt gyermekével, s hogy a hatodik áldozat talán a felesége volt. Később a városka polgármestere, Eddie de Block bejelentette, hogy a hatodik áldozat maga az apa: ennek azonban ellentmond a belga állami rádió híre, amely rendőri forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy továbbra is kutatnak a kongói férfi után.
 
Ami bizonyosnak tűnik: a gyerekek édesanyja túlélte a tragédiát, s megkezdték kihallgatását. Biztosnak látszik továbbá, hogy nem öngyilkosság történt, valaki kívülről lobbantotta lángra az autót. Egy szemtanú látott egy autót gyorsan elhajtani a helyszínről.

Eddie de Block szerint a gyerekek közül a legidősebb 17, a legfiatalabb pedig 4 éves volt.

Tragédiák sorozata

A vasárnapi tragédia a legutóbbi láncszeme annak a sorozatnak, amely az elmúlt napokban történt Belgiumban, megrázva a közvéleményt. Csütörtökön egy depressziós asszony bevallotta, hogy megfojtotta kétéves kislányát; rá egy nappal pedig önként megadta magát a rendőröknek egy török férfi, miután Belgium nyugati részén, két kisvárosban megölt négy nőt, két férfit pedig megsebesített. Itt a féltékenység okozta a tragédiát: sajtójelentések szerint a férfi azzal gyanúsította feleségét, hogy megcsalja őt, s ezért nem pusztán az asszonnyal, de annak nővérével, majd saját korábbi barátnőjével és annak anyjával is végzett.

címlapon
Rokonai fejét szétverte, testüket feldarabolta, majd savban feloldotta őket
címlapon
Imádják, mert látja a jövőt