Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Tagad az emődi gyilkos bika gazdája

2006.02.28. 19:28
A jövő héten várható jogerős ítélet abban a perben, amelyben egy bika gazdáját állították bíróság elé, mert állata két éve halálra öklelt egy lucernaföld-birtokost.

A Borsod-Abauj-Zemplén Megyei Bíróság kedden tárgyalta másodfokon annak az emődi állattenyésztő férfinak az ügyét, akinek tenyészbikája döfött halálra egy gazdát. A vád szerint a férfi bikája már a tragikus eset előtt is többször elkóborolt, és mivel nem az állattartás szabályainak megfelelően tartotta az állatokat, ezért halált okozó gondatlanságáért indult meg ellene az eljárás.

Két éve a lucernásban találtak holtan az áldozatra, és akkor még nem is gyanakodtak arra, hogy egy állat végezhetett a szerencsétlen gazdával. Mivel súlyos ütés nyomok, és szúrt sebek voltak láthatóak, kezdetben még ""közönséges"" gyilkosságnak tűnt az eset. Csak mikor ezt a szakértők kizárták, akkor terelődött a gyanú a bikára - amely a helybéliek szerint, már többször elkóborolt.

A feltételezések szerint a kóbor állat a lucernatermelő gazda földjén kötött ki. A gazda ekkor egy vasvillával próbálta elkergetni, azonban a megvadult bika többször olyan súlyosan felöklelte és megtaposta, hogy a férfi belehalt sérüléseibe.

Elsőfokon a férfi egy év fogházbüntetést kapott két évre felfüggesztve, de ő folyamatosan tagadta, hogy bikája végzett volna a gazdával, és fellebbezett az ítélet ellen. Néhány napja ugyanakkor a másodfokon eljáró bíróság bizonyítékokat szerzett a gazda ellen. A hemogenetikai vizsgálat kétséget kizáróan igazolja, hogy biztosan az ő állata végzett a férfival. Ítélet a jövő héten várható az ügyben, az emődi gazda egytől öt évig terjedő büntetésre számíthat gondatlanságáért.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.