Natália
-3 °C
7 °C

Súlyosbították a barcsi csonkolók ítéletét

2004.03.18. 14:43
Börtön helyett fegyházban kell hét illetve tíz évet leülnie annak a két férfinak, akik 2002-ben Barcson megkínozták haragosuk anyját és fivérét - döntött a Pécsi Ítélőtábla.
Jogerősen hét illetve tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a két férfit, akik összekaszaboltak és megcsonkítottak egy asszonyt és a fiát Barcson. A táblabíróság ezzel súlyosbította a Somogy Megyei Bíróság által első fokon meghozott ítéletet.

Nem börtön, fegyház

A több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt elítélt vádlottakat ugyan a megyei bíróság is hasonló időtartamú büntetésre ítélte, ám azt börtönben tölthették volna le. Az ügy harmadrendű vádlottját bűnsegédként egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

A vádirat szerint a két húsz év körüli férfi 2002. október elején kínozta meg az asszonyt és 24 éves fiát a somogyi városban. A símaszkos támadók az asszonynak egy bozótvágó késsel levágták egyik ujját, míg a fiát viperával brutálisan összeverték és őt is összekaszabolták.

A célpont helyett családtagjait verték

A rendőrség kiderítette, hogy a támadás tulajdonképpeni célpontja az idősebb fivér volt, aki azonban az eset idején nem volt otthon. A férfi haragosai egy előző napi, diszkóbeli összetűzés után döntötték el, hogy alapos leckében részesítik a férfit. A támadást alaposan megtervezték, sőt alibit is kitaláltak, ám azt a nyomozás megcáfolta. Az elsőrendű vádlottnak a jogerős ítélet értelmében egy korábban kapott, tíz hónapos felfüggesztett büntetését is le kell ülnie.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!