Eufrozina, Kende
7 °C
21 °C

Itt a 100 legkeresettebb magyar bűnöző

2007.12.29. 17:47
Körözési Top 100-at hozott nyilvánosságra a rendőrség. A száz legkeresettebb bűnöző arcképét, nevét és korát a rendőrség honlapján tették közzé.

Bencze József országos rendőrfőkapitány még a hónap elején jelentette be, hogy nyilvánosságra hozzák a listát. Akkor úgy fogalmazott: még nem volt arra példa, hogy ilyen módon összeszerkesztve kiadják a rendőrség által legnagyobb erővel keresett bűnözők arcképét, pedig a lakosságot érdekelheti, hogy kik ezek az emberek. Sok esetben a lakosság segítségével tudják elfogni a körözött személyeket.

A most nyilvánosságra hozott lista nem rangsorol a körözöttek között, a száz legkeresettebb bűnöző nevét abc-sorrendben sorolja fel. A dokumentumból nem derül ki, hogy kit miért keresnek, csak azt közlik, hogy az illető ellen melyik szerv - bíróság, büntetés-végrehajtási intézet, rendőrség - adott ki elfogatóparancsot.

A nyilvánosságra hozott adatokból kiderül: a legkeresettebb 100 bűnöző többsége férfi, csak 11 nő van közöttük. A legidősebb körözött egy 70 éves asszony, aki ellen hét éve bocsátottak ki elfogatóparancsot, a legfiatalabb pedig egy 16 éves lány, akit tavaly óta keresnek.

A 100 személy között szerepel többek között a móri bankrablással egykor összefüggésbe hozott, és a zálogházi rablássorozat miatt keresett Farkas Róbert is. Ugyancsak szerepel a körözöttek között Tomori Tamás, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2004. október 5-én a hajnali órákban Debrecenben a Régi Vigadó Étterem melletti parkolóban tettleg bántalmazta P. D. 19 éves egyetemi hallgatót, aki az elszenvedett sérülések következtében meghalt.

Egyedülálló élmények Gyulán

Ősszel is az egész családnak az új Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban.

Európai körutazások

Őszi kalandok. Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.