Zalán
9 °C
19 °C

Cápa-reklám a tengerparton

2000.07.16. 12:10
Kapcsolódó cikkek (1)
Rosszul sült el ,,A cápa" című film amerikai video- és DVD-kiadásának reklámkampánya. A forgalmazó a cápát ábrázoló plakátokat a kaliforniai tengerparton helyezte el, ami miatt alaposan megcsappant a fürdőzők száma, és sokan komolyan megrémültek.
A 27 mérföldes Los Angeles-i tengerparton négyszáz reklámplakátot helyeztek el
A Universal Pictures azt találta ki, hogy a film 25. születésnapja és a DVD-kiadás alkalmából a 27 mérföldes Los Angeles-i tengerparton négyszáz reklámplakátot helyez el.

Az ötlet eddig nem volt rossz, de a Cápa plakátja nem túl meglepő módon egy cápát ábrázol, mégpedig épp, amikor tátott pofával a felszín felé tart - nyilvánvalóan a finom fürdőző elejtésének szándékával.

A helyi lakosok és a turisták azonban azonnal tiltakozni kezdtek az ijesztő plakátok miatt. Rengetegen visszariadtak a fürdéstől, sőt az angolul nem beszélő turisták teljesen félreértették a dolgot, és a reklámot cápa-veszélyre figyelmeztető jelzésnek vélték.

A kaliforniai hatóságok a tiltakozások és a riadalom hatására már a plakátok leszedetését fontolgatja. Ken Graffeo, a Universal Studios Home Video marketingmenedzsere a Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, hogy a plakát csak kis része a kampánynak, és ők csak minél több embernek akarták tudomására hozni a film kiadását, a strandolók ijedtségére nem számítottak.

A turisták riadalma egyébként annál is inkább érthető, mivel a plakátok egy része tényleg a vészjelző táblák mellé került. Egy nyilatkozó turista szerint a reklám körülbelül annyira volt jó helyen, mintha az ,,Airport '75"-öt reptereken reklámoznák.

Közben azért a hatóságok megpróbálják lecsillapítani a kedélyeket, és hangoztatják: Kalifornia partjainál több mint húsz éve nem történt cápatámadás.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!