Ambrus
-7 °C
3 °C

Pedofil papok Chilében

2002.12.25. 18:21
Valparaíso chilei kikötőváros bírósága elrendelte egy kiskorúak megrontásával vádolt katolikus pap őrizetbe vételét.
Eduardo Olivares, a Krisztus Menedéke nevű karitatív intézmény lelkipásztora ellen az árvaház három kiskorú tagja tett egybehangzó terhelő vallomást, amely alapján a chilei gyámügy hivatalból megindította az eljárást.

A legnagyobb chilei kikötőváros püspöksége egyelőre felfüggesztette lelkipásztori tisztségéből a pedofíliával vádolt papot, de sajtóközleményben hangoztatta, hogy mindaddig ártatlannak tekinti a kedden őrizetbe vett Olivarest, amíg az illetékes hatóságok nem bizonyítják az ellenkezőjét.

Az EFE hírügynökség szerint Eduardo Olivares idén már az ötödik chilei pap, akit kiskorúak szexuális molesztálásával vádolnak. A dél-chilei Punta Arenasban két pap, Víctor Hugo Carrera és Antonio Larraín keveredett pedofília-botrányba, a fővárosban, Santiagóban José Andrés Aguirrem tisztelendőt fogták perbe hasonló váddal, és idén kényszerült száműzetésbe korábbi homoszexuális molesztálási botrányai miatt Fransisco José Cox Hunneus, La Serena város volt érseke, a pápai családügyi tanács egykori vezetője is.

Ugyanebben az észak-chilei városban néhány hete egy plébános kényszerült lemondani, miután kiderült, hogy fia született egyik hívétől.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.