Salamon
7 °C
13 °C

Bezárnak a holland coffee shopok?

2003.10.27. 10:26
Egyre csökken a holland coffee shopok száma, a legújabb adatok szerint tavaly már csak 782 kávézó várta a könnyű drogok híveit.
Hollandiában a coffee shopokban törvényesen lehet könnyű drogokat, többek közt marihuánát vásárolni. Ezekre a vendéglátóipari létesítményekre szigorú szabályok érvényesek, működésüket rendszeresen ellenőrzik. Részben a szigorú szabályozás miatt a coffee shop száma az elmúlt években egyre csökkent: 1997-ben még mintegy 1200 működött, tavaly már csak 782.

Vidéken még feljövőben

Érdekes módon a húszezer lakosnál kisebb településeken fordított folyamat indult el, 105-ről 107-re nőtt a coffee shopok száma. Az is figyelemre méltó, hogy csökkent azoknak a holland városoknak a száma, ahol nincs ilyen szórakozóhely: az ország 496 városának mindössze három százalékában kell nélkülözniük a coffee shop szolgáltatásait a fiataloknak.

Az évente elkészített Intraval-jelentés szerint a holland városok kétharmada megpróbálja távol tartani az iskolától a könnyű drogokat árusító helyeket, s a kávézók 50 százaléka legalább 250 méterre van az iskolától.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.