Salamon
7 °C
13 °C

Kígyót, békát akart csempészni a környezetvédő

2003.10.21. 18:45
Több száz békát és hüllőt akart poggyászában kicsempészni Ausztráliából egy brit filmproducer, többszörös díjnyertes környezetvédő. Legalábbis ezzel a váddal állították kedden bíróság elé Nyugat-Ausztrália szövetségi állam székhelyén, Perth városában.
Michael Linley producert hétfőn a perth-i nemzetközi repülőtéren tartóztatták le a vámőrök, mert több mint kétszáz élő békát és hüllőt - orvosi szkinket, gekkót -, valamint rovarokat találtak két bőröndjében.

Az ügyészség szerint a vádlott azt mondta a vámosoknak: tudja, hogy tette törvénybe ütközik. Egyelőre nem tudni, hogy milyen súlyos büntetés vár rá, ha bűnösnek találják. Linley ügyvédje, Geoffrey Vickeridge felhívta a bíróság figyelmét arra, hogy védence ismert producer, dolgozott a National Geographic médiacég számára is, és mint környezetvédő, több nemzetközi díjat nyert.

Linley-t a bíróság szabadlábra helyezte azzal a feltétellel, hogy útlevelét óvadékként letétbe helyezi, és hogy hetente háromszor jelentkezik a rendőrségen.

A nyugat-ausztráliai környezetvédelmi minisztérium szerint az állatokat egy magánszemély feljelentése alapján röntgensugaras átvilágítással fedezték fel a bőröndökben. Az állatok közül több nőstény éppen költött.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.