Miklós
-7 °C
2 °C

Pert indítanak Diana sofőrjének szülei

2002.08.02. 16:46
Henri Paul, a Diana hercegnő halálos balesetét okozó sofőr szülei bírósági eljárást kezdeményeznek, mivel véleményük szerint a hatóságok által vizsgált magas alkoholtartalmú vér nem fiuké volt, azt a szakértők valakiével összekeverhették.
Diana hercegnő, Károly brit trónörökös akkor már elvált felesége 1997. augusztus 31-én autószerencsétlenség áldozata lett Párizsban barátjával, Dodi Fajeddel. Mercedesük egy alagútban az ellentétes irányú sávokat elválasztó tartópilléreknek csapódott, s a karambolt csak Lady Di testőre élte túl.

Összekeverték a mintákat?

A francia hatóságok két különböző vérvizsgálat során megállapították, hogy a Mercedest vezető Henri Paul ittas volt. Henri Paul szülei, Jean és Giselle Paul a baleset óta első ízben jelentek meg a nyilvánosság előtt: a BBC rádióban elmondták, hogy pert indítanak Franciaországban fiuk tisztázása érdekében. DNS-vizsgálatot követelnek, mivel szerintük a korában megvizsgált, magas alkoholtartalmú vér nem a fiuké volt, azt a laboratóriumban valakiével összekeverték.

A szülők nem tudnak beletörődni abba, hogy a közvélemény Diana hercegnő gyilkosának tartja fiukat, és szinte bizonyosak abban, hogy azon a szörnyű éjszakán a kórházi zűrzavarban megtörténhetett a vérminták összekeverése. Mint elmondták, ismereteik szerint azon az éjszakán mintegy 30 hullaszemlét tartottak abban a kórházban.

A régi barátok állják a perköltséget

Szerintük a mért véralkoholszint olyan magas volt, hogy azzal még talpon maradni is nehéz lett volna, nemhogy autót vezetni. A per költségeit Henri régi barátai állják. Jean és Giselle tagadta, hogy az anyagi segítség az elhunyt Dodi Fajed apjától, Mohamed al-Fajed dúsgazdag szálloda- és áruháztulajdonostól származna. Henri Paul az al-Fajed tulajdonában lévő párizsi Ritz hotel alkalmazottja volt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.