Natália
-3 °C
7 °C

Dunába ugrott az üldöző rendőrök elől

2003.12.05. 14:55
Közlekedési szabálysértés miatt akarták a rendőrök igazoltatni azt a férfit, aki terepjárójával több piroson is áthajtott pénteken reggel a Váci úton. Az autós azonban menekülni kezdett a rendőrök elől, és végül a Margit hídnál a Dunába vetette magát, és életét vesztette.
Pénteken kora reggel a XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Váci úton egy arra közlekedő Opel Frontera típusú gépjármű vezetőjét igazoltatni kívánták, mert a forgalomirányító jelzőlámpák tilos jelzése ellenére haladt át több útkereszteződésen - adta hírül a BRFK.

A sofőr azonban nagy sebességgel továbbhajtott, majd a Margít hídról az Árpád fejedelem útja felé kanyarodott, ahol autójával nekiütközött egy közelben parkoló mikrobusznak. A rendőrök különböző módon - fénykürttel, megkülönböztető jelzés használatával - jeleztek a járművezetőnek, aki a lelassult, de még guruló gépkocsiból kiugrott és a Duna felé futásnak eredt. A járőrök követték a sofőrt és közben több alkalommal megállásra szólították fel, a férfi azonban a Dunába ugrott.

A rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálat, valamint a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait. A vízirendőrök szolgálati hajójukkal a helyszínre indultak, közben folyamatosan figyelték a vízfelszínt, végül a Parlamenttől nem messze, a meder közepén megtalálták a vízen lebegő férfit - mondta el az Index érdeklődésére a BRFK sajtósa. Azonnal kihúzták, majd a legközelebbi pontonra emelték, ahol a mentőszolgálat kiérkező munkatársai rögtön megkezdték a 20 éves budapesti fiatalember ellátását, azonban életét már nem tudták megmenteni.

A halálesetet államigazgatási eljárás keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya vizsgálja. Az eset összes körülményét a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.