Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Égett egy mozgólépcső a metró kispesti állomásán

2004.05.26. 12:42
Feltehetően egy a szemétbe dobott cigaretta okozott tüzet a Kispest-Kőbánya metróállomáson. A tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült a BKV munkatársainak eloltaniuk.
Kora délelőtt kigyulladt a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás egyik, a buszpályaudvarra vezető mozgólépcsője. Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője szerint személyi sérülés nem történt, a tüzet a BKV munkatársainak porraloltóval sikerült eloltani még a tűzoltók kiérkezése előtt. A tűz vélhetően a feltornyosult szemétbe dobott cigarettától keletkezett, és égett az elektromos kábel burkolalata is.

Kigyulladt a mozgólépcső

Fotó: HavariaPress
Az Index megpróbált utánajárni, hogy mi történt, és hogy milyen eséllyel gyulladhat ki bárki alatt a mozgólépcső. Először a baleset helyszínét, a kőbánya-kispesti metróállomást hívtuk, ahonnak a BKV közönségszolgálatához irányítottak minket. Ott a BKV kommunikációs osztályát ajánlották, ahol viszont a BKV fődiszpécser-szolgálatához irányítottak minket. A fődiszpécser a metró forgalomirányító központját javasolta, ahol viszont szintén nem adtak felvilágosítást.

A tűzoltóság szerint az elmúlt években nem volt példa arra, hogy mozgólépcső gyulladt volna ki a metróban.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.