Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Magyar turistákat késeltek meg Egyiptomban

2005.03.29. 17:29
Megkéselt egy magyar férfit és egy nőt egy egyiptomi férfi kedden Kairóban, a bazár előtti főtéren. A támadó arra hivatkozott, hogy tettével a Nyugatnak az irakiak és a palesztinok elleni politikájáért akart bosszút állni.

Megkéseltek egy középkorú magyar párt az egyiptomi főváros történelmi városközpontjában, a bazár előtti főtéren hétfő este. A késelő csak könnyebben sebesítette meg a két magyart, amikor a házaspár megcsókolta egymást egy mecset közelében. A 26 éves egyiptomi férfi arra hivatkozott, hogy tettével a Nyugatnak az irakiak és a palesztinaiak elleni politikájáért akart bosszút állni, közölte az egyiptomi főügyészség hivatala.

Elmebeteg tompa késsel

Az ötvenes éveiben járó magyar férfi mellkasán másfél centiméteres sebet ejtett a késszúrás, őt kórházban ápolják, állapota kielégítő, mondta az Indexnek Pető Tibor egyiptomi nagykövet. A feleség a nagykövet információi szerint kisebb karcolást szenvedett, amit végül nem is kellett ellátni. A házaspár társasutazáson vett részt; elvileg korábban hazajöttek volna, így azonban csak pénteken indulnak vissza Magyarországra a menetrend szerinti járattal.

Pető Tibor elmondta, a bazár előtti, emberektől nyüzsgő téren rengeteg a rendőr, így a támadót azonnal őrizetbe vették. A 26 éves, tompa késsel támadó elmebeteget pszichiátriai megfigyelés alá helyezték.

"Látom, mi történik az irakiakkal és a palesztinokkal, ezért meg akarom védeni az iszlám szent helyeit Egyiptomban. Elhatároztam, hogy harcolok a turisták ellen Egyiptomban, mert azt a gyarmatosítást képviselik, amelynek ellen kell állni" - mondta a támadó az ügyészség tájékoztatása szerint.

A nagykövet szerint nincs különösebben nagy jelentősége annak, hogy mit kiabál egy "hadonászó őrült".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.