Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Matthäus edzi a borászokat a politikusok elleni meccsre

2005.05.20. 15:37
Ötven hazai élborászat vonul fel az ország minden tájáról a hétvégén Etyeken, a harmadik Etyek Pincefesztiválon. Vasárnap újra megmérkőzik egymással a borászok és a parlamenti képviselők futballválogatottja. A borászok csapatát Lothar Matthäus irányítja.

A hétvégén harmadik alkalommal rendezik meg az Etyek Pincefesztivált, a Budapesttől alig harminc kilométernyire fekvő Fejér megyei településen. Az eseményen a hazai borászvilág színe-java képviselteti magát, mégpedig a helyi, etyeki borászok pincéiben.

A borfogyasztás rituáléjának, a kóstolás művészetének, technikájának gyakorlati megismerése céljából ismét lesz Boriskola. A különféle kulturális és hagyományőrző programok mellett halászléfőző-verseny és keszegsütés is lesz a helyi horgászegyesület szervezésében. Lesz kung-fu bemutató, valamint egy beszélgetést is szerveznek neves borászok részvételével.

A szervezők közleményéből kiderül, hogy az etyeki rendezvény megszervezését a hazai borásztársadalom egy nyilatkozatban biztosította támogatásárólé, ráadásul a rendezvényhez a Pannon Bormíves Céh szakmai partnerként csatlakozott. Szerepel a programban még borszépségverseny, valamint megválasztják neves zsűri részvételével a fesztivál borát is. A fővédnök idén is Habsburg Ottó, a szakmai védnök pedig Kóka János gazdasági miniszter lesz.

A vasárnapi program egyik fő attrakciója a borász-politikus labdarúgó meccs lesz. A szervezők tájékoztatásából kiderül, hogy első alkalommal a politikusok nyertek 5-2-re, tavaly 1-0-ra a borászok. A borászok idén Lothar Matthäust, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérték föl csapatvezetőnek. Talán nagyobb eséllyel küzd a borász csapat, mint a nemzeti válogatott, hiszen olyan erősségei vannak, mint a kapus Gere Attila, a hátvéd Pók Tamás, vagy a csatárok: Légli Ottó, Figula Mihály, Rókusfalvy Pál. A politikusok közül az elmúlt meccseken kiemelkedtek: Gémesi György, Áder János, Keller László.

Az Etyek Pincefesztiválra menetrendszerinti és különjáratú buszok is indulnak az Etele térről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.