Miklós
-7 °C
2 °C

Hárman meghaltak egy buszbalesetben Fejér megyében

2006.01.07. 09:18
Árokba csúszott és felborult egy menetrendszerinti busz Fejér megyében. Hárman meghaltak és legalább húszan megsérültek.
Hárman meghaltak és legalább húszan megsérültek egy buszbalesetben a 7-es úton, Székesfehérvár közelében szombaton reggel - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A baleset Emmarózánál történt, a Székesfehérvár és Füle között közlekedő menetrend szerinti Volán autóbusz megcsúszott a lefagyott úton és árokba borult - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tóth István elmondta: a menetrend szerinti járat Szabadbattyán felől haladt Székesfehérvár irányába, amikor a jármű vezetője észrevette, hogy egy személyautó az árokba csúszott. A busz sofőrje - elmondása szerint - működésbe hozta a retardert, azt a műszaki berendezést, amely a fékpedál lenyomása nélkül lassítja le a buszt. A jármű a nem látható módon lefagyott úton megcsúszott, villanyoszlopnak ütközött, majd az oldalára borult - tette hozzá Tóth István. A vezérigazgató információja szerint a buszon körülbelül húszan utaztak.

Fülep Zoltán tűzoltó őrnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy hatan súlyos, tízen könnyű sérülést szenvedtek. A mentők a sérülteket több környékbeli kórházba szállították. Egy súlyos sérültet mentőhelikopteren vittek el a helyszínről.

A járművet a tűzoltók darus kocsival emelték fel - írja az MTI. A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy az utak jegesek a térségben. Akinek nem sürgős, egyelőre ne induljon el, az úton levők nagyon óvatosan, az útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.