Vilma
-7 °C
4 °C

Felborult egy bikákat szállító teherautó

2002.03.01. 09:51
Felborult egy bikákat szállító lengyel teherautó péntek reggel Vas megyében, a rendőrök a roncsban és környékén vallási tárgyú táblaképeket találtak, ezek értékét a szakértők állapítják meg. A sofőr és váltótársa megsérült, így őket kórházba szállították, a járművön utazó bikák közül 12 állat elhullott, 12 bikára pedig kényszervágás vár.
Szalai Ferenc százados, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a pótkocsis szerelvény bikákat szállított Lengyelországból Olaszországba, amikor Vát és Szombathely között egy kanyarban letért az útról, majd az árokba hajtott és felborult. A közlekedési balesetben a sofőr és váltótársa megsérült, őket kórházba szállították. A teherautó vezetőfülkéjéből ikonok szóródtak az úttestre.

A baleset helyszínelése még tart, a VPOP munkatársai a képeket számolják össze, értéküket szakértő határozza meg. A teherautón szállított 63 bikaborjú közül 12 elhullott, 12 állaton pedig kényszervágást kell végrehajtani. Az egészséges állatokat egy közeli ház istállójában helyezték el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.