Gerzson
1 °C
10 °C

Felhőkarcolónak akart repülni, de a tengerbe csapódott

2005.09.17. 13:44
A tengerbe csapódott kisgépével az a férfi, aki a déli félteke legmagasabb toronyépületének akarta vezetni gépét. A férfi indítékairól semmit sem tudni.

Egy férfi ellopott szombaton egy sportrepülőgépet Új-Zéland legnagyobb városa, Auckland egyik repülőteréről, és azzal fenyegetőzött, hogy nekivezeti a gépet egy aucklandi felhőkarcolónak, de a repülőgép végül a tengerbe zuhant.

#alt#
A Sky Tower (Forrás: angelikadevere.co.nz)

A repülővezetői jogosítvánnyal rendelkező férfi azzal fenyegetőzött, hogy nekirepül gépével az Auckland jelképének számító felhőkarcolónak, a 328 méter magas Sky Towernak. Ezért evakuálták is a vendégeket a déli félteke legmagasabb toronyépületének 190 méter magasan fekvő étterméből.

A rendőrség rádiókapcsolatban állt a pilótával, aki végül - egyelőre ismeretlen okból - gépével a tengerbe csapódott. Úgy tudni, hogy egyedül tartózkodott a gépen. Különleges alakulatok érkeztek az aucklandi kikötőnek ahhoz a részéhez, ahol a kisgép lezuhant, hogy felkutassák a gépet és pilótáját.

Új-Zélandon szombaton általános választásokat tartottak, és mind Helen Clark miniszterelnök, mind az ellenzéki Nemzeti Párt vezetője, Don Brash nagygyűlést készül tartani szombat este az eredmény ismertté válása után Aucklandban.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.