Emőke
8 °C
19 °C

Négy halott a gázmérgezésben

2004.04.01. 16:20
Négy ember is életét vesztette gázmérgezés miatt egy pesterzsébeti lakóházban. Csütörtökön reggel nem sokkal 8 óra után érkezett a bejelentés a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletére, hogy a XX. kerületben a Kossuth Lajos utca egyik családi házában négy holttest fekszik, akik valószínűleg szénmonoxid mérgezésben haltak meg.
Egy gázkonvektor meghibásodása idézhette elő azt a gázszivárgást, amely miatt négyen életüket vesztették Pesterzsébeten - írja a HavariaPress.

Az ikerházi lakásba riasztott tűzoltók már nem tudták megmenteni a lakásban találtak életét. A HavariaPress úgy tudja, hogy négy alkalmi munkás vesztette életét a gázmérgezésben, a tragédiát pedig az áldozatok munkaadója fedezte fel, miután dolgozói közül senki nem jelent meg a munkahelyén.

Délelőtt hosszú ideig csak szellőztettek a rendőrök. Kozák László, a BRFK helyszínen tartózkodó szóvivője az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy olyan magas a szénmonoxid-szint, hogy nem tudnak bemenni az épületbe.

A befejeződött helyszíni szemle elsődleges adatai alapján a halált szén-monoxid mérgezés okozta az éjszakai órákban. A négy férfi a házban bérlőként körülbelül egy hete lakott. Mint azt a BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, további szakértői vizsgálat szükséges annak megállapításához, hogy pontosan mi okozta a mérgezést, továbbá, hogy a házban található gázkészülék szabályosan működött -e.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, az V. Kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya az eset körülményeinek vizsgálatát államigazgatási eljárás keretében megkezdte.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.