Árpád
-2 °C
9 °C

Házrobbantással fenyegetőzött a polgárdi gázszivárgás okozója

2003.04.27. 19:38
Kapcsolódó cikkek (1)
Házának felrobbantásával fenyegetőzött vasárnap délután a polgárdi volt szovjet laktanyában szombaton történt klórgáz-szivárgás okozója; a férfit kórházba szállították, ellene közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak eljárást.
A férfi, miután gyerekeit kiküldte a házból, kinyitotta a PB gázpalackot és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házat - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Előbb a gyerekek, majd az egyik szomszéd is megpróbálták lebeszélni tervéről, végül az időközben kiérkező rendőröknek és katasztrófavédelmi szakembereknek sikerült ártalmatlanná tenni a férfit, aki azt mondta: családi problémái miatt akarta elkövetni a tettet.

A Fejér Megyei Szent György Kórház pszichiátriai osztályára szállították, a rendőrség pedig közveszéllyel való fenyegetés büntette miatt indított ellene eljárást.

A polgárdi férfi szombaton délután ittas állapotban pótkocsis kamionjával lesodródott az útról, áttörte a polgárdi volt szovjet laktanya kerítését és megrongálta az a mögött lévő melléképületet, ahol két klórgázzal töltött palack volt. Az egyik palack megsérült, szivárogni kezdett belőle a gáz, emiatt a közeli épületből 25 lakót ki kellett költöztetni. A palackokat késő este sikerült biztonságos helyre szállítani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.