Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Hagyták halálra gázolni

2005.05.23. 16:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Elgázolt a metró egy idős embert a Dózsa György úti megállóban hétfőn, kora délután. A rendőrség adatai szerint a férfi feltehetően öngyilkossági szándékkal bemászott a Dózsa György úti állomáson a két sínszál közé, ott leült és így gázolta el a metró. A történteknek egyelőre nincs tanúja.

Elgázolt egy 94 éves férfit a hármas metró hétfő délután fél kettő előtt öt perccel a Dózsa György úti állomáson. Úgy tűnik, hogy a váratlan baleset nem a "szokásos" módon történt, a férfi nem hirtelen ugrott az állomásra nagy sebességgel érkező szerelvény elé.


A peron vége
(Klikk a nagyításhoz)

A rendőrség jelenlegi adatai szerint az idős ember feltehetően öngyilkossági szándékkal bemászott a metró Dózsa György úti megállójában a két sínszál közé, áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság délutáni közleményében.

A Kőbánya-Kispest felől érkező metrószerelvény vezetője későn vette észre a sínek között ülő férfit, és vészfékezéssel sem tudta már megállítani a szerelvényt. Az idáig tisztázatlan körülmények között elgázolt idős embert a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol nem sokkal később meghalt. A hármas metró vonalán fél háromkor állt helyre a közlekedési rend.


Itt mászhatott le a férfi
(Klikk a nagyításhoz)

Nincs szemtanú

A baleset pontos körülményeinek vizsgálatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértők bevonásával megkezdte.

Mint azt a BRFK sajtóügyeletesétől megtudtuk, a helyszíneléskor a rendőrök nem tudtak egyetlen tanút sem találni, aki elmondhatná, miképp tudott úgy lemászni a sínek közé a csaknem százéves férfi, hogy senki nem akadályozta meg. A jelenleg tudható körülményekből az a következtetés vonható le, hogy a feltehetőleg lassú mozgású férfit nem vették észre, senkinek nem szúrt szemet, hogy mit csinál a peron végében, vagy - legrosszabb esetben - közönyösségből senki nem akart közbeavatkozni.

Mit látott a peronügyeletes?


A forgalmi ügyelet nem nyilatkozik
(Klikk a nagyításhoz)

Arra mindenestre kiterjed majd a vizsgálat, hogy a peronügyeletes - aki az állomás kameráival szemmel tartja az utasokat, és hangszórón figyelmeztet a biztonsági sáv elhagyására - mulasztásából következett-e be a halállal végződő gázolás.

Szerettük volna megkérdezni a BKV illetékeseit arról, hogy miképp történhetett a gázolás, de délután fél négy után az ismert telefonszámokon már nem értünk el senkit. A helyszínen a forgalmi ügyeleten nem volt senki, aki nyilatkozhatott volna, így egyelőre nem tudjuk, hányan tartózkodtak az állomáson, mit látott a monitorokon a peronügyeletes, illetve hogy megnyomta-e valaki a peron melletti vészjelző gombot.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!