Vilma
-8 °C
3 °C

Szkinhedek és rapperek csaptak össze Moszkvában

Népszabadság
2002.09.02. 06:23
Két alkalommal is összecsaptak a szkinhed és rapper fiatalok a hét végén Moszkvában. A tömegverekedésekben összesen mintegy 70-80 ember vett részt. Az incidenseknek több sebesültje is van, egy tizenhat éves fiú pedig belehalt a torkába kapott késszúrásba.

Az orosz főváros délnyugati részén található Unyiverszityet metrómegállótól nem messze egy koncert volt, ezért sok fiatal álldogált a bejáratnál. A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint a metrólejáratnál lévő kőfalon este fél nyolc körül öt fiatal üldögélt, akikhez odalépett egy hét főből álló másik csoport. A tizenévesek vitába keveredtek, majd egyikük előkapott egy kést, és a 16 éves Valerij Panyihin torkába döfte. A fiú még a mentők kiérkezte előtt belehalt sérülésébe.

A nagy erőkkel a helyszínre érkező rendőrség viszonylag gyorsan feloszlatta a verekedő tömeget. Mintegy 30 fiatalt őrizetbe vettek, köztük Panyihin feltételezett gyilkosát is, aki ellen már meg is indult a vádemelési eljárás. Mintegy két órával később a metrómegállótól mindössze néhány száz méterre lévő cirkusz épületénél tört ki verekedés, de ebben már "csak" másfél tucat tizenéves vett részt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!