Emőke
8 °C
19 °C

Kábítószer és fegyverek a garázsban

MTI
2003.01.27. 15:08
Kétszáz adag kábítószert, valamint fegyvereket és lőszereket foglaltak le a rendőrök egy salgótarjáni garázsban szombaton este; a garázs bérlőjét, egy 28 éves munkanélküli férfit, őrizetbe vették.

Kaszás Ottó őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a gépkocsi- és garázsfeltörések megelőzése miatt folytatott portyaszolgálaton figyeltek fel egy fehér színű, Audi 80-as gépkocsira a főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói a Beszterce-lakótelepen. Egy garázsban néhány percet eltöltő, majd a helyszínről nagy sebességgel elhajtó autóst a közeli parkolóban igazoltatták, ahol a férfi kiszállás közben egy alufóliás tasakot dobott a lába mellé. A marihuana-gyanús anyag birtokában kutatták át a garázst, ahol 176 darab ecstasy-, egy tucatnyi speedtablettát, továbbá tasakolt marihuanát, valamint egy patikamérleget találtak.

Előkerült a drogok mellett két pisztoly, egy kispuskalőszer kilövésére alkalmassá tett légpuska és egy golyóálló mellény. Mindezek mellett lőszereket is lefoglaltak a rendőrök. A férfit, aki más bűncselekmény miatt jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés alatt áll, őrizetbe vették. Ellene kábítószerrel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt folytatják az eljárást, és javasolták előzetes letartóztatását is.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.