Elfogták a kiskunmajsai rablót

2003.01.29. 15:28
Rendőrkézen a kiskunmajsai rabló, aki egy 81 éves bácsit támadott meg - tudta meg az OBJEKTÍV Hírügynökség Ferenczi Lászlótól, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A fiatal rabló Kiskunmajsa központjában, a buszmegállóban szólította le az idős embert, néhány forintot kért tőle. A bácsi megsajnálta, adott is neki és beszédbe elegyedett vele. A fiatalember beszélgetés közben egy ún. csettegő munkagépet ajánlott neki megvásárlásra. Elcsalta a bácsit azzal, hogy majd megmutatja neki a járművet, ám amikor egy romos épülethez értek, oda berángatta és a többi pénzét követelte tőle. Az idős embert többször megütötte, úgy hogy a dulakodás közben a földre került. A támadó az áldozat zsebeit kiforgatta, majd a zsákmányolt pénztárcával, benne 35 ezer forinttal kereket oldott. Az idős ember a rendőröknek elmondta, hogy támadója világos kabátot viselt, és mostanában többször látta a közmunkásokkal havat lapátolni. Ez alapján sikerült beazonosítani K. Kálmán 19 éves kiskunmajsai lakost, aki már korábban is ismert volt a rendőrök előtt. A fiatalembert törzskocsmájában találták meg, aki a rendőröket látva csak annyit mondott: "Minden úgy történt, ahogy az öreg mondja."

A támadót előállították, a zsákmányolt pénz egy részét meg is találták nála, a többit azonban már feleségével elköltötte. A férfit rablás bűntett alapos gyanúja miatt őrizetbe vették.