Miklós
-7 °C
2 °C

Adócsalással vádolják Tasnádit

2003.07.30. 15:24
Csaknem 250 millió forintos adócsalással vádolja az V. és XIII. Kerületi Ügyészség a jogerős szabadságvesztését töltő Tasnádi Pétert - közölte az ügyészségi szóvivő szerdán. "A vád szerint Tasnádi Péter adóbevallásában nem szerepeltette az 1999. évben, a II. kerületi szemlőhegyi ingatlan eladásából származó bevételét, amely 620 millió 947 ezer 662 forint volt". Tasnádi Péter így több mint 248 millió forint adót nem fizetett meg. A szóvivő tájékoztatása szerint az ügyészség indítványozza az ingatlanra elrendelt zár alá vétel fenntartását. Borbély Zoltán közölte: a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Vádemelési javaslattal június 6-án küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a Tasnádi Péter ellen adócsalás miatt indított pótnyomozásának iratait az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (ORFK SZBEI). Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK SZBEI vezetőjének akkori tájékoztatása szerint a nyomozást a rendőrség február 27-én már egyszer befejezte, s az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek, azonban Tasnádi Péter és védője bevont egy újabb adószakértőt, aki a gyanúsított álláspontját támogató véleményt adott. Ekkor pótnyomozásra kapta vissza az ügyet az ORFK SZBEI, ahol újabb szakértőt kértek fel. Az ő szakvéleménye alapján ismét lezárták az ügyet, majd vádemelési javaslattal az iratokat megküldték a Fővárosi Főügyészségnek.

A Legfelsőbb Bíróság tavaly decemberben jogerősen négy és fél éves szabadságvesztésre ítélte Tasnádi Pétert adócsalás vétsége, illetve felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!