Magyarok tragikus autóbalesete Ausztriában

MTI
2003.08.17. 20:31
Két magyar állampolgár szenvedett tragikus autóbalesetet vasárnapra virradóra Alsó-Ausztriában az A1-es, úgynevezett nyugati autópályán.

A Peugeot 307 típusú személygépkocsi Salzburg irányába tartott, amikor egyelőre ismeretlen okból, Pyhra település közelében, letért az úttestről, egy süllyesztett terelőkorlátnak ütközött, majd jobboldalára dőlve egy hídkorlátnak csapódott, amely teljes hosszában kettémetszette az autót. A gépkocsi ezután lezuhant a hídról egy, az autópálya alatt áthaladó földútra.

Mivel a roncsot nem lehetett látni az A1-es autópályáról, a szerencsétlenséget csak hajnali 4 óra felé fedezték fel, amikor egy autós leszakadt emberi lábra lett figyelmes a terelőkorlát mentén. Így nem tudni, hogy a baleset pontosan mikor történt, és egyelőre az sem ismeretes, hogy a gépkocsi férfi- vagy hölgyutasa vezette-e az autót.

A balesetben a nőutas lába szakadt le. A kiérkező mentők már csak a két 50 éves magyar állampolgár halálát tudták megállapítani, jelentette az APA osztrák hírügynökség.