Horpadtra rugdosta a rendőrautót

2003.09.08. 10:58
Vasárnap délután egy pusztaszabolcsi lakos telefonált a rendőröknek, hogy a vele együtt élő hozzátartozója annyira leittasodott, hogy bántalmazta, megfenyegette, majd az utcára zavarta őt és édesanyját - adta hírül az ORFK. A 46 éves férfi - a sértettek elmondása szerint - egész nap ivott, majd többször megütötte az asszonyt és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket és felrobbantja a házat. A bántalmazást követően kizavarta és kizárta őket a lakásból.

A helyszínen lévő rendőröknek többször is fel kellett szólítaniuk a férfit, hogy jöjjön ki. Az ittas férfi ezután a házból kilépve a kezében lévő kést eldobta, a nála lévő mobiltelefont és levetett szemüvegét is - durva szitkozódások közepette - a rendőrök felé hajította. Továbbra is agresszíven viselkedett, ami miatt megbilincselték és a kórház pszichiátriájára szállították.

A férfi, amikor a rendőrautóba próbálták beültetni, ellenállást tanúsított, és a hátsó ajtóba többször belerúgott, aminek következtében a szolgálati autó ajtaja behorpadt, a belső műanyag kapaszkodó letört. A gépkocsiban keletkezett rongálás miatt is eljárnak a férfivel szemben a dunaújvárosi rendőrök.