Még mindig ég a kaposvári húsüzem
A tűzoltók előbb a nagy hőség és a füst miatt nem tudtak bejutni a kaposvári húsüzem péntekre virradóra kigyulladt hűtőházába, késő este pedig már a parancsnok nem engedett senkit az épület közvetlen közelébe.
A statikus ugyanis életveszélyessé nyilvánította az épületet.
Nem ismerik a tűz keletkezésének okát, és egyelőre nem tudni, mikor olthatják el a zárt épületben keletkezett tüzet.
Beszámolója szerint a nem sokkal éjfél után jelzett tűzhöz előbb a kaposvári egységek, később a dombóvári, a szigetvári és a siófoki tűzoltók is nagy erőkkel vonultak ki. Csaknem 30 tűzoltó dolgozott folyamatosan, egymást váltva a tűz oltásán.
A munkát nehezítette, hogy a 250 négyzetméter alapterületű, mintegy 25 méter magas épület teljesen zárt, ablaktalan, a 40 centiméter vastag téglafalat pedig belül 10-23 centiméter parafa-szigetelés borítja. A raktárakban zsírt és száraz árut tároltak, ezek égése, valamint a parafa lassú izzása okozza a sűrű füstöt és a bűzt.