Kártérítési pert indított 27 lakó az IKEA ellen

MTI
2003.09.30. 16:38
Kártérítési pert indított az IKEA Lakberendezési Kft. ellen az Örs vezér teret körülvevő panelházak 27 lakója az ottani IKEA áruház bővítésének építési munkálatai során őket ért éjszakai zajártalom miatt - mondta el az MTI-nek a lakók jogi képviseletét ellátó ügyvédi iroda vezetője kedden.

"Álláspontunk szerint az építkezés során a lakók pihenéshez, magánlakáshoz és egészséges környezethez való joga sérült" - tette hozzá Biczi Tamás. A környék társasházaiban lakók azonban - fűzte hozzá az ügyvéd - az építkezés megkezdését követően több alkalommal tiltakoztak a Zuglói Önkormányzat műszaki osztályánál, a környezetvédelmi felügyelőségnél, az IKEA-nál valamint a kerületi rendőrkapitányságon az éjszakai munkák által okozott zaj, és más a nyugalmukat zavaró tevékenység miatt.

Mint Biczi Tamás kitért rá: a lakossági fórumokon történt egyeztetések után indították el a Magyarországon még újszerűnek számító pert. Jelenleg 3 lépcsőház perel összevontan, lépcsőházanként 9 lakóval. A megjelölt kártérítési összeg lakónként 300 ezer forint lenne.