Vilma
-7 °C
4 °C

Pompejiben a pápa

MTI
2003.10.07. 16:02
A világbéke megőrzésére szólította fel az öt kontinens lakóit II. János Pál pápa, aki kedden rövid látogatást tett és misét mondott a Nápoly melletti Pompejiben. A katolikus egyházfőnek majd 25 éves pápasága alatt ez volt a második látogatása Pompejiben, ahol csaknem 30 ezer hívő előtt imádkozott.

A megromlott egészségű, 83 éves pápa viszonylag jó kondícióban volt a szertartások idején, habár imádkozás közben gyengének tűnt hangja, s többször is elcsuklott. A helikopteres úthoz egyébként külön fellépő készült: az elektromos szerkezet a bolti rakodásnál használt rámpákhoz hasonlóan működve segíti a gyakorlatilag mozgásképtelen egyházfőt a légi járműbe való be- és kiszálláskor. E műveletet egyébként most is fehér függönyök takarták, hogy biztosítsák a diszkréciót az idős pápa számára elég megerőltető művelethez. Az egyházfő így csak a már ismert papamobilban jelent meg a nyilvánosság előtt Pompejiben, s már kora délután visszatért a Vatikánba.

Pompeji imádságában a katolikus egyházfő a rózsafüzér évének befejezésére emlékeztetett, s megbékélésre, a háborúk és a vérontás beszüntetésére szólított fel, éles szavakkal ítélve el az öt földrészen dúló konfliktusokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.