Szabina
5 °C
11 °C

Az aggastyán bankrabló ismét hűvösre kerül

Ananova
2003.10.10. 10:53
"Vörös" Rountree öt éven belül már a harmadik rablásért áll bíróság előtt. A texasi aggastyán botjára támaszkodva, hallókészülékét babrálva hallgatta J. L. Hunter bíró kérdését. A bűnösségét firtató kérdésre először "ártatlan vagyok" válasszal felelt a megromlott hallású férfi, aztán később persze helyesbített.

Legutóbbi rablása során Rountree az Abilene-ben található First American Bank pénztárosának átadott egy borítékot, melyen vörös filccel írva annyi állt: "rablás". Aztán átadott egy másikat, kérve a pénztárosnőt pakolja bele a pénzt. Az alkalmazott kétszer is megkérdezte, hogy "ugye csak viccel". "Siessen különben bántódása esik" válaszolta a 91 éves rabló. A saját autójával távozó Rountree-t hamar lekapcsolták a hatóságok, mivel a bank alkalmazottai és az ügyfelek is megjegyezték a kocsi rendszámát.

Az öregember bűnözői pályafutása 1998-ban kezdődött, a 86 évesen elkövetett első bankrablásáért még három év próbaidőre bocsátotta Mississippi állam bírósága. 1999-ben a floridai Pensacolában tartóztatták le, ekkor már három év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Ő volt ekkor a floridai büntetésvégrehajtás legidősebb bentlakója. Sokszoros visszaesőként ezúttal 270 ezer dolláros pénzbüntetésre és akár húsz év börtönre is számíthat. Az ítélet kihirdetésének időpontja egyelőre még nem ismeretes.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.