Diana öccse nem hisz az összeesküvés-elméletben

MTI
2003.10.22. 21:54
Megkérdőjelezte néhai nővére konspirációs aggályait Charles Spencer gróf, a hat éve autóbalesetben meghalt Diana hercegnő öccse, aki szerint semmi nem mutatott arra, hogy Dianát bárki meg akarná ölni.

A Nagy-Britanniában hatalmas hullámokat vető ügy akkor pattant ki, amikor a Daily Mirror tömeglap a hét elején folytatásokban közölni kezdte Paul Burrellnek, Diana egykori inasának könyvét. Burrell a könyvben megírta: a walesi hercegnő - Károly trónörökös volt felesége - az őt ért halálos autóbaleset előtt attól tartott, hogy merényletet terveznek ellene.

A Burrellnek erről küldött levélben Diana azt állította, hogy tudomása szerint az ellene összeesküvők autóbaleset látszatát akarják kelteni.

Spencer gróf, Diana öccse - jóllehet elismerte, hogy az írásszakértői vélemény alapján a levél minden bizonnyal valódi - szerdán gyakorlatilag alaptalannak minősítette a nővére által megfogalmazottakat. Charles Spencer egy amerikai tévének adott nyilatkozatában azt mondta: sem ő, sem a család többi tagja soha semmiféle olyan jelet nem tapasztalt, amely a Diana által vélelmezett összeesküvésre utalt volna.

Spencer szerint a levélben foglaltak és a ténylegesen bekövetkezett párizsi autószerencsétlenség között "legfeljebb bizarr, véletlenszerű egybeesés lehetséges". Hozzátette: Diana neki csak arról beszélt, hogy véleménye szerint lehallgatják beszélgetéseit, de a levélben leírtakhoz hasonló félelmekről soha nem szólt.