Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Kalifornia: eloltották az erdőtüzet

MTI
2003.11.02. 13:12
Sikerült végleg megfékezni az egyesült államokbeli Kalifornia szövetségi állam déli részén tíz napon át pusztító erdőtüzet - közölték vasárnap hivatalos forrásból. A tüzet eloltottuk, a tűzoltók vasárnap megkezdték a visszatérést a bázisaikra - idézte az illetékeseket a Reuters brit hírügynökség.

A tűzoltók és a válság kezelésében közreműködők között immár nem a tűzzel folytatott küzdelemről, hanem a lakóhelyüket elveszített emberek megsegítéséről folyik a párbeszéd. Az oltást megkönnyítette, hogy csütörtöktől hűvösre fordult az időjárás, péntek éjszaka fagyközeli mélységbe süllyedt a hőmérséklet, szitál az eső és havazik.

Gray Davis leköszönő kaliforniai kormányzó Tom Ridge belbiztonsági miniszterrel folytatott tárgyalásán azt kérte a szövetségi kormányzattól: vegye figyelembe Kalifornia nehéz anyagi helyzetét és vállaljon nagyobb részt a károk megtérítéséből az ilyenkor szokásos 75 százaléknál.

Az erdőtüzekben tíz nap alatt 20 ember vesztette életét, több mint 3000 otthon elpusztult és 300 ezer hektárnyi terület növényzete égett le.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.