Ákos, Bátor
1 °C
12 °C

Állami támogatást kapott egy norvég boszorka

MTI
2003.11.07. 15:19
Parlamenti vitát keltett Norvégiában, hogy az állam 53 ezer koronával támogatja egy boszorkány vállalkozását, amely tévelygő lelkek számára főz kotyvalékot. A bő másfél millió forintnyi összeget a magát "kedves boszorkánynak" valló 33 éves hölgy egy regionális vállalkozásösztönző pénzalaptól kapja, hogy el tudja indítani kotyvasztó cégét.

A tévelygő lelkek számára dolgozó kotyvasztó állami támogatása annyira felháborította a norvég ellenzéket, hogy parlamenti felszólalásban követelte a kormánytól, vonja vissza döntését. A kabinet viszont kitart a boszorkányság támogatása mellett.

- Ne csináljunk boszorkánypert az ügyből! A kérelem megjárta a normális ügymenet útját méghozzá megfelelően dokumentálva. Nem akarom visszavonatni a támogatást.

A "kedves boszorkány" amúgy - ígéretes termékleírása alapján - "álomtisztító" krémeket is készít, meg olyan löttyöt, amely "képessé tesz új ösvényekre térni". Mindemellett mágikus receptekkel is szolgál - és jó példával arra, miként lehet állami pénzt kapni.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.