Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Állami támogatást kapott egy norvég boszorka

MTI
2003.11.07. 15:19
Parlamenti vitát keltett Norvégiában, hogy az állam 53 ezer koronával támogatja egy boszorkány vállalkozását, amely tévelygő lelkek számára főz kotyvalékot. A bő másfél millió forintnyi összeget a magát "kedves boszorkánynak" valló 33 éves hölgy egy regionális vállalkozásösztönző pénzalaptól kapja, hogy el tudja indítani kotyvasztó cégét.

A tévelygő lelkek számára dolgozó kotyvasztó állami támogatása annyira felháborította a norvég ellenzéket, hogy parlamenti felszólalásban követelte a kormánytól, vonja vissza döntését. A kabinet viszont kitart a boszorkányság támogatása mellett.

- Ne csináljunk boszorkánypert az ügyből! A kérelem megjárta a normális ügymenet útját méghozzá megfelelően dokumentálva. Nem akarom visszavonatni a támogatást.

A "kedves boszorkány" amúgy - ígéretes termékleírása alapján - "álomtisztító" krémeket is készít, meg olyan löttyöt, amely "képessé tesz új ösvényekre térni". Mindemellett mágikus receptekkel is szolgál - és jó példával arra, miként lehet állami pénzt kapni.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.