Egyenlőtlen küzdelem medve és vadász közt

Yahoo!
2003.11.18. 12:32
John Hirsch, kanadai vadász és erdőkerülő Vancouvertől 300 kilométerre lévő otthonának hátsó udvarán botlott bele a valéószínűleg élelmet kereső fekete medvébe október 29-én, miközben a saját szükségleteikre tartott pulykákat ellenőrizte. "A semmiből tűnt elő, és csak jött felém, nem állt meg, nem volt hová menekülnöm" - mesélte a hatvanegy éves férfi, akinél csak egy kilenc centiméteres pengéjű kés volt kéznél.

A támadó medve és a megtámadott férfi lassan köröztek egymással szemben. "Olyan volt mint egy késpárbaj a westernekben" - mondta a férfi. A mintegy 160 centiméter magas és körülbelül egy mázsás medve többször is felécsapott, de a nem sokkal magasabb Hirsch mindegyik alkalommal elkerülte az éles karmokat, és viszontszúrt. "Nem tudnám megmondani mennyi ideig - három másodpercig vagy három percig - tartott a küzdelem" - tette hozzá a férfi, aki három sebet ejtett a medve mellkasán és egyet a nyakán. "Végig azt éreztem, hogy egyenrangú ellenfelek vagyunk, és nem jöhetek ki vesztesként a küzdelemből."

Mint azt a hivatalos vizsgálat kiderítette, a harcban elpusztult állat meglehetősen rossz bőrben volt: a gyomra üres volt, az állkapcsa eltört és meglehetősen le volt soványodva. Hirsch, aki feleségével él Williams Lake-i otthonukban, kisebb karmolásokkal és egy elszakadt pólóval megúszta a párbajt.