Ágnes
-11 °C
-4 °C

Massachusettsben nem tiltható az egyneműek házassága

MTI
2003.11.18. 18:29
Alkotmányellenesnek ítélte Massachusetts szövetségi állam legfelsőbb bírósága az azonos neműek közötti házasságkötés tilalmát, a meleg és a leszbikus pároknak azonban egyelőre még várniuk kell kapcsolatuk törvényesítésére.

A kedden meghozott döntés indoklásában a bírói testület leszögezte, hogy Massachusetts állam alkotmányát sérti, ha valakit megfosztanak a polgári házasság jelentette védelemtől, előnyöktől és kötelezettségektől csupán azért, mert vele azonos nemű személlyel kívánja összekötni az életét. Vermont után Massachusetts a második állam, ahol nagy lépést tettek előre a homoszexuálisok jogainak érvényesítéséért.

A bostoni döntés nem adott választ ugyanakkor annak a hét egynemű párnak a keresetére, akik Massachusetts államot perelve abban reménykedtek, hogy a legfelsőbb bíróság házasságkötési engedélyük kiadására fogja utasítani a hatóságokat. A taláros testület erre már nem szánta el magát, viszont felszólította az állam törvényhozását, hogy 180 napon belül találjon megoldást az alkotmánysértő helyzet orvoslására.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!