Újabb szír gyanúsított a pénzmosási ügyben

2003.12.19. 13:21
Tizenegyre emelkedett a gyanúsítottak száma a közelmúltban kipattant pénzmosási ügyben, miután a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy újabb, az üggyel kapcsolatba hozható szír férfit.

A 42 éves férfit a rendőrök csütörtökön késő este, fél tíz körül a Ferihegyi Repülőtér 2. terminálján fogták el. A férfi a nyomozás adatai szerint megalapozottan gyanúsítható jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység bűntettével, őt a rendőrök már ki is hallgatták.

A pénzmosási ügy első gyanúsítottjait - két szír és egy magyar férfit - december elején vették őrizetbe a rendőrök. Ezt követően kihallgattak egy 26 éves érdi fiatalasszonyt is, aki ellen szintén eljárást indíottak.

December 12-én fogtak el a nyomozók egy gyöngyösi férfit, őt az első három gyanúsítotthoz hasonlóan a bíróság már előzetes letartóztatásba is helyezte. E hét kedden három budapesti férfi feladta magát a rendőrségen, szerdán hajnalban pedig két Budapest közelében élő banki alkalmazottnál tartottak házkutatást a rendőrök. A 43 éves pilisvörösvári férfi és a 33 éves fóti nő lakásán tartott házkutatás után mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki a gazdaságvédelmi nyomozók. Ők - az érdi és a három fővárosi gyanúsítotthoz hasonlóan - szabadlábon védekezhetnek az ellenük indult eljárásban.