A lakásmaffia áldozatainak demonstrációja

MTI
2003.12.20. 16:59
Békés demonstrációt tartott a lakásmaffia áldozatait tömörítő Sors-Társak Egyesület szombaton a Kossuth téren, a tüntetők jogbiztonságot, politika- és korrupciómentes igazságszolgáltatást követeltek.

Török-Szabó Erzsébet, az egyesület elnöke kijelentette: önmagukat a jogi szakma - ügyvédek és közjegyzők - sértettjeinek tekintik, és hiányolják, hogy az állam nem gondoskodik róluk úgy, ahogyan például az egészségüket tudatosan károsítókról.

Bejelentette: kezdeményezik az igazságügy-miniszter leváltását, mert úgy látják, hogy a tárca semmit nem tesz az ingatlancsalások áldozatainak védelmében, nem lép fel erélyesen a csalásban közreműködő ügyvédekkel, közjegyzőkkel és bírákkal szemben.

Mint mondta, el akarják érni azt is, hogy az ügyvédi kamara elnöke ne legyen ügyvéd. Összeegyeztethetetlen az ügyvédi tevékenység és a kamarai elnökség, mert az úgynevezett "kis ügyvédek" nem merik elvállalni az ingatlancsalások áldozatainak védelmét, amikor a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke, Bánáti János "a nagypénzes bűnözőket védi" - mondta.

Hangsúlyozta: az országban félnek az emberek, "elkövetők és ügyvédek fenyegetik a sértetteket". A mintegy hatvan demonstráló ezt követően felgyújtott egy papírdobozból épített házat, azt demonstrálva ezzel, hogy miként vesztették el tulajdonukat.