Kijelölték a korcsolyapályákat a Velencei-tavon

MTI
2004.01.08. 16:51
A Velencei-tó déli partján már biztonságos, de a nádasok közelében és az északi parton még vékony a jég, ezért kizárólag csak a kijelölt helyeken szabad korcsolyázni - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a tófelügyelő.

"Az agárdi strandon és a velencei ifjúsági ház melletti strandterületen jelölték ki a korcsolyapályákat, s azokat a hó letakarítását követően, péntektől vehetik birtokukba a téli sportok szerelmesei" - mondta Falusy Ferenc.

Hozzátette: mindkét helyen gondoskodtak a szükséges mentőfelszerelésekről, melegedőt, wc-t állítottak fel, s büfé és zene is várja az odalátogatókat.

A tó más pontjain tilos és veszélyes jégre lépni, a déli part egyes szakaszain és a Sukoró előtti partszakaszon "törések" vannak a jégen, rianások alakultak ki, a szigetként kiemelkedő nádasok közelében pedig az alacsony vízállás miatt bizonytalan a jég vastagsága - mondta Falusy Ferenc.

Nem csak a korcsolyázók, hanem a nádvágók számára is tilos a tó egyes területein jégre lépni. Az idén összesen 150 hektárnyi területen, csak a partok mentén, valamint a Cserepes- és a Velence-szigeten szabad nádat vágni.