Alfréd
5 °C
13 °C

Látogatási tilalom Borsodban az influenza miatt

MTI
2004.01.28. 16:43
Látogatási tilalmat rendeltek el Borsod megye valamennyi kórházában péntektől az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt - tájékoztatta a megyei tiszti főorvos az MTI-t szerdán. "A kórházak látogatási tilalmát azért rendelték el a megye teljes területén, nehogy a látogatók behurcolják a vírust" - mondta Sedlák Mária.

Hozzátette: csütörtöktől a megyei influenza-jelentő szolgálatot is munkába állítják, különös tekintettel arra, hogy az ÁNTSZ miskolci laboratóriumában egy betegnél kimutatták az influenza A-vírus jelenlétét. Közölte: a megyei ÁNTSZ működési területén eddig összesen több mint másfélszáz influenzaszerű megbetegedést regisztráltak 92 háziorvosi körzetben. Megyeszerte folyamatosan emelkedik a betegforgalom, különösen Mezőkövesd, Edelény és Miskolc vonzáskörzetében és várhatóan tovább fog erősödni a vírus aktivitása - mondta.

Mintegy 70 százalékkal emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten Komárom-Esztergom megyében, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) február 1-jével elrendelte az influenza-jelentő szolgálat működtetését - mondta el Csajági Sára megyei tisztiorvos szerdán az MTI-nek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.