Beomlott a moszkvai élményfürdő kupolája

MTI
2004.02.14. 19:29
Beomlott egy élményfürdő üvegkupolája szombat este Moszkvában. A rendőrség első közlése szerint egy ember meghalt, három gyereket kórházba szállítottak. Az orosz főváros délnyugati Jaszenyevo kerületében helyi idő szerint 19.20-kor omlott be mintegy ötezer négyzetméteren az élményfürdő teteje. A fürdőben pánik tört ki, a benn tartózkodó hatszáz vendég közül sokan fürdőruhában rohantak ki a fagyos utcára. A moszkvai közlekedési vállalat 30 autóbuszát a helyszínre irányították.

Többen robbanást véltek hallani, de ez a hatóságok szerint az üvegtető összeroppanását kísérő hangjelenség volt. A rendőrség közlése szerint nem történt terrorcselekmény.

Az első szakértői vélemények szerint vagy a külső és a belső hőmérséklet közötti nagy különbség, vagy a tetőre nehezedő hó súlya okozta a födém beomlását, esetleg technológiai hiba lehet az ok.

A jaszenyevói élményfürdő 2002-ben épült, több mint 20 ezer négyzetméteres területén 3 medence, 16 csúszda és több szauna működik. Befogadóképessége kétezer fő.