Judit
3 °C
6 °C

Kétmázsás szobrot loptak az érdi temetőből

MTI
2004.03.17. 13:30
Ellopták az érdi temetőből azt a kétalakos bronzszobrot, amelynek eredetije az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai központjának előcsarnokában áll. A nyomozás eddigi megállapítása szerint a szobor néhány napja, feltehetően hétfőre virradó éjszaka tűnt el. A tettesek kilétére azért is nehéz következtetni, mert az utóbbi időben nem történt a környéken hasonló szoborlopás. Domonkos Béla érdi szobrászművész arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szobor eredetijét megrendelésre néhány éve készítette el a rendőráldozatok emlékének áldozva ezzel, s a fél térdre ereszkedő fiatal nő átölelve tart egy gyertyát gyújtó kislányt, s a mű ott található az ORFK épületében.

A szobor a művész feleségének kedvenc alkotásai közé tartozott, ezért tavaly bekövetkezett halála után Domonkos Béla megalkotta a másolatot, amit hitvese sírján helyezett el. Elmondása szerint az eszmei értéken felül a kétmázsás bronz mű valós értéke hozzávetőleg 12 millió forint - feltételezése szerint ez motiválhatta a bűncselekményt.

Domonkos Béla legújabb alkotását Antall József néhai miniszterelnök bronzból készült mellszobrát egyébként az elmúlt héten leplezték le Százhalombattán.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.