Kigyulladt a békéscsabai kórház

MTI
2004.03.20. 20:22
Kigyulladt a békéscsabai kórház, a négyemeletes épület tetőszerkezetének egy része rövid ideig lángokban állt, de a tüzet már eloltották - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szombat este.

A Réthy Pál kórházban személyi sérülés nem történt. A lángokat öt tűzoltó autó több sugárral fékezte meg, tűzoltók dolgoztak a tetőn is. Szendi Géza tűzoltó ezredes, a mentőegység parancsnoka az MTI-nek elmondta: a tűzeset legmagasabb, ötös fokozatú volt.

A tűz az első információk szerint összefüggésben lehet azzal, hogy a nap folyamán munkálatokat végeztek a tetőszerkezetben. Az MTI információja szerint nyílt lánggal illesztettek össze szigetelőanyag-darabokat.

Farkas Éva, a kórház ügyeletes főorvosa az MTI-nek elmondta: csak a tűzoltók érkezésekor vették észre a lángokat. Azonnal intézkedtek a tetőszerkezet alatti intenzív osztályon fekvő tíz beteg átszállításáról az épület másik szárnyában lévő belosztályra.

Az MTI tudósítójának helyszíni jelentése szerint a kórház épületében mindvégig nyugalom volt. A kórház közelében, a főútvonalon jelenleg is rendőrök irányítják a forgalmat.

A tűzoltók Debrecenből és Szegedről várnak segítséget ahhoz, hogy a még parázsló tetőszerkezet ne kapjon újra lángra. Ennek érdekében a tűzoltók elbontják a tűz martalékává lett tetőrészt.