Megfúrták a Barátság kőolajvezetéket

2004.03.24. 13:36
Két férfi kedden este próbált meg Tököl és Szigetcsép között a Barátság kőolajvezetékből egy korábban beszerelt lopócsonk alkalmazásával olajat lopni - áll a rendőrség honlapján. A százhalombattai központban 2004. február 27-én észleltek először ingadozást a kőolajvezetékben. Ezt követően a terület bejárása során megállapították, hogy a fenti helyen a vezetéket ismeretlen tettesek megfúrták. A rongálás helyét ettől kezdve folyamatosan figyelték.

Kedden este egy rendszám nélküli IFA-val két férfi érkezett a helyszínre. A teherautón 4 db 1000 literes műanyag tartály és további kannák voltak felpakolva. Az elkövetőket a helyszínen várakozó biztonsági emberek tetten érték és a helyszínen visszatartották, majd kiérkező rendőrök a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra előállították. Mint később kiderült az egyik elkövetőt más bűncselekmények miatt is körözték. A két gyanúsítottat a kihallgatás után őrizetbe vették. Az általuk okozott rongálási kár kb. 10 millió forint.

Az eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja a két szigethalmi lakos ellen lopás megalapozott gyanúja miatt.