Elfogták a szendrőládi sírgyalázókat

MTI
2004.03.24. 17:37
Elfogtak az edelényi rendőrök szerdán két szendrőládi illetőségű férfit, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy keddre virradóan Szendrőlád köztemetőjében vandál módon megrongáltak 26 síremléket, kereszteket feszítettek le, drága márványból állított sírhelyeket törtek össze - közölte az MTI-vel a borsodi rendőrség szóvivője.

Az edelényi rendőrkapitányság több száz ezer forint kárértékű rongálás bűntettével indított vizsgálatot a település lakóit felháborító ügyben - mondta Kompoltiné Jakab Ilona.

A széles körű adatgyűjtés, tanúkutatás során a nyomozók látókörébe került szerdán két fiatalember. A bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hoztak a rendőrök egy 17 éves fiút, valamint egy 23 éves, többszörösen büntetett előéletű helybélit. Kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését mindketten beismerték, helyszíneléskor pedig hatósági tanúk jelenlétében bemutatták miként követték el a barbár rongálást.

Az elkövetés okaként egybehangzóan azt vallották, hogy egyikőjük a tarthatatlan családi viszályok elől egyedüli kiutat abban látott, hogy bűncselekményt követ el, s így börtönbe kerül. Fiatalkorú bűntársa pedig ebben nyújtott neki segítséget.