Megtalálták a vízbe fúlt román matrózt

MTI
2004.04.04. 15:16
Megtalálták szombaton a búvárok annak a 30 éves román matróznak a holttestét, aki péntek este Dunaújvárosnál csónakból a Dunába esett - tájékoztatta az MTI-t vasárnap a rendőrség.

A kikötőben berakodás miatt horgonyzó hajó gépésze három hajóst vitt ki a partra vásárolni egy motoros csónakkal. Miután társait partra tette, egyedül indult visszafelé - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

R. Szabó Ágnes hozzátette: a szemtanúk elmondása szerint a gépész a csónakkal a rakodótól mintegy 100 méterre manővert hajtott végre, aminek a következményeként a vízbe esett. Megpróbált a rakodó irányába úszni, de mintegy tíz méter után alámerült.

Rövid időre felbukkant, majd ismét alámerült, s többé nem látták a felszínre emelkedni. A szemtanúk horgászcsónakkal siettek a segítségére, de már nem találták.

A dunaújvárosi víziőrs megtette a szükséges intézkedéseket, de a sötétedés miatt csak szombaton hajnalban tudott munkához látni a tűzoltóság búvárszolgálata. A búvárok néhány órás kutatás után emelték ki a szerencsétlenül járt ember holttestét a Dunából - mondta a rendőrségi szóvivő.

A férfi hajón dolgozó munkatársai - akiket tanúként hallgatott meg a rendőrség - elmondták, hogy a gépész nem szokta vezetni a csónakot, nem volt kellő rutinja hozzá - tájékoztatott R. Szabó Ágnes.