Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Húsz bányászt megölt egy gázrobbanás Szibériában

MTI
2004.04.10. 10:34
Húsz bányász életét vesztette és 31 a föld alatt rekedt szombat reggel Szibéria déli részén egy bányában, gázrobbanás következtében.

A szerencsétlenség a kemerovói körzetben történt, ahol a Tajzsina bányában valószínűleg metángáz robbant be. Olga Rozskova, a körzeti kormányzat szóvivője ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy robbanásról nincs szó, nem tapasztaltak sem tüzet, sem füstöt, gázszivárgás okozhatta a balesetet.

Az orosz televízióban megszólaltatott szemtanúk azonban robbanásról és emberek égési sérüléseiről számoltak be. A baleset idején 52 bányász dolgozott a bányában.

A sérültek közül kettőt kórházba szállítottak. A helyszínen folyik a kutatás a túlélők után. A mentést megnehezíti, hogy a munkások 5-600 méterrel a föld alatt, az aknabejárattól közel 5 kilométerre dolgoztak a baleset idején, s az aknalejárat a robbanás következtében részben beomlott.

A hasonló balesetek nem ritkák az orosz bányákban, ahol a bányászati felszerelések elavultak és a biztonsági előírásokat gyakran nem tartják be.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.