Mumifikált holttest a panellakásban

2004.05.12. 09:54
Legalább három hónapja elhunyt az az idős asszony, akinek mumifikálódott holttestére egy panellakásban talált rá a szlovák rendőrség Nagykürtösön, tudta meg a HavariaPress. A felvidéki település nyomozói a napokban bukkantak rá a 78 éves nő mumifikált tetemére. Orvosszakértők szerint az asszony legalább 3 hónapja halott, kiszáradt testét ágyban fekve találták meg.

A nyomozók még vizsgálják, hogy gyilkosság történt-e, vagy az idős, beteg asszony természetes halállal hunyt el. Annyi azonban már bizonyosnak látszik, hogy a fia az elmúlt hónapokban jogtalanul vette fel az asszony nyugdíját. A férfit - akinek a tartózkodási helye jelenleg ismeretlen - ezért keresi a rendőrség.

A nyomozás eddigi megállapításai szerint a mozgássérült asszony 38 éves fiával lakott egy lakásban. A férfi eredetileg tanár volt, ám már évek óta nem dolgozott. A helyi postás személyesen vitte ki a néni nyugdíját és a gondozásáért járó szociális segélyt, s így volt ez az elmúlt hónapokban is. Az asszony nyugdíját azonban az elmúlt hónapokban már a fia vette át, rendszerint arra hivatkozva, hogy az anyja alszik. A postás ezt el is hitte, hiszen látta, hogy a nő az ágyon fekszik betakarva, és csak a haja látszik. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset pontos körülményeit.