Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Újra járható M7-es bevezető szakasza

MTI
2004.06.06. 17:11
A tervezettnél több nappal korábban, vasárnap délután 2 órakor átadták a forgalomnak az M7-es felújított szakaszát. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter az MTI-nek a gyors munkával, illetve a pálya állapotával indokolta a korábbi befejezést. "Az a társaság, amely elnyerte a felújítási munkát, pozitívan állt ahhoz a kérdéshez, hogy éjjel-nappal dolgozzanak a felújításon" - mondta, hozzátéve: ez egyben jó referenciát is biztosíthat a társaságnak más pályázatokon.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy az időjárás nem kedvezett az elmúlt napokban a munkavégzésnek. Hozzátette, hogy a felső két kopóréteg lemarása után nem találtak jelentős hibákat, ezért elég volt egy újabb jobb minőségű burkolattal lefedni a pályát. Az M7-es felújítását a tervek szerint június 10-én fejezték volna be. A kedden lezárt szakaszon a gazdasági miniszter szerdán 24 órás munkarendet rendelt el annak érdekében, hogy a kitűzött határidőre biztonságosan befejezhető legyen a munka forgalom-eltereléssel járó üteme.

A felújítás során az M7-es autópálya M0 csomópont és az M1-M7 közös bevezető közötti szakasza kapott új burkolatot, kiépítették a fizikai elválasztást és közvilágítást. A munkák elvégzésére az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) közbeszerzési pályázatot írt ki, melynek nyertese az Egri Útépítő Rt. lett. A kivitelezési költség összesen bruttó 300 millió forint az ÁAK korábbi közlése szerint.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.