Gerzson
1 °C
10 °C

Elfogták a hongkongi csellengő krokodilt

MTI
2004.06.10. 15:47
Minisztériumi alkalmazottak fogták el csütörtökön azt a hét hónapja hiába üldözött, csellengő krokodilt, amelyet egy hongkongi folyóban a világ leghíresebb krokodilvadászai próbáltak elfogni csellel és csalival - mindhiába.

A hüllő illegálisan érkezett Hongkongba, ahol gazdája valószínűleg szabadon engedte, s a krokodil egy folyóban kötött ki. A kínai mezőgazdasági és halászati minisztérium alkalmazottai - héthónapos hiábavaló hajtóvadászat után, amelynek során minden elképzelhető kelepcét és csalit bevetettek, még bambuszrúdra tűzött csirkefejekkel is próbálkoztak - egy vízbe helyezett csapdával fogták el a fortélyos hüllőt.

A másfél méteres, Kroki Channak elnevezett vadállat időközben valódi turistalátványossággá nőtte ki magát, habár még messze nem érte el teljes hosszát, amely a szakértők szerint akár a 8 métert is meghaladhatja. Ráadásul Kroki Chan fajtája támad leggyakrabban az emberre.

Az elfogott hüllőt ideiglenesen egy állatmenhely fogadja be, amíg el nem szállítják végleges otthonába, egy nemzeti parkba.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.