Elfogták a hongkongi csellengő krokodilt

MTI
2004.06.10. 15:47
Minisztériumi alkalmazottak fogták el csütörtökön azt a hét hónapja hiába üldözött, csellengő krokodilt, amelyet egy hongkongi folyóban a világ leghíresebb krokodilvadászai próbáltak elfogni csellel és csalival - mindhiába.

A hüllő illegálisan érkezett Hongkongba, ahol gazdája valószínűleg szabadon engedte, s a krokodil egy folyóban kötött ki. A kínai mezőgazdasági és halászati minisztérium alkalmazottai - héthónapos hiábavaló hajtóvadászat után, amelynek során minden elképzelhető kelepcét és csalit bevetettek, még bambuszrúdra tűzött csirkefejekkel is próbálkoztak - egy vízbe helyezett csapdával fogták el a fortélyos hüllőt.

A másfél méteres, Kroki Channak elnevezett vadállat időközben valódi turistalátványossággá nőtte ki magát, habár még messze nem érte el teljes hosszát, amely a szakértők szerint akár a 8 métert is meghaladhatja. Ráadásul Kroki Chan fajtája támad leggyakrabban az emberre.

Az elfogott hüllőt ideiglenesen egy állatmenhely fogadja be, amíg el nem szállítják végleges otthonába, egy nemzeti parkba.