Sínekre fektették az agyonvert fiút

2004.06.24. 17:10
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a három fiatalt, akik a gyanú szerint agyonvertek egy tizenéves fiút Szolnokon.

Az elkövetők egy vasúti sínre fektették a holttestet, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy baleset vagy öngyilkosság látszatát keltsék. Azzal azonban nem számoltak, hogy az érintett vonalszakaszon vágányzár miatt nem járnak a vonatok. A nyomozók ezért azonnal kizárták a vasúti tragédia lehetőségét.

A Tisza-parti megyeszékhely rendőrségére még szerda este jelentette be egy helybéli férfi, hogy egy holttestet talált a Zagyva fölött ívelő vasúti híd közelében. Mint kiderült, az áldozat egy 19 éves csataszögi fiú volt, akit kevéssel felfedezése előtt agyonvertek, majd testét a sínekre helyezték.

A nyomozás szálai két - 17 illetve 22 éves - fiatalemberhez vezettek, valamint egy 17 éves lányhoz, aki korábban az elhunyt barátnője volt. Emiatt nem zárható ki, hogy a vascsövekkel agyonvert fiú szerelmi dráma áldozata lett. A három fiatalt a rendőrségen őrizetbe vették, majd eljárást indítottak velük szemben.